5 tips voor een zakelijke website

Om een goede zakelijke website te ontwikkelen dien je een aantal elementen goed op orde te hebben. Bekijk onderstaande tips en ontwikkel binnen no-time een professionele en zakelijke website.

1. Houd de website up-to-date

Niets is zo storend als een website waaraan je direct ziet dat deze sterk verouderd is. Het zit vaak in de kleine dingen. Bijvoorbeeld een actie die allang niet meer geldig is of een zomerse foto terwijl het winter is. Check met enige regelmaat of de openingstijden nog juist zijn en dat er geen oude prijzen vermeld worden. Het lijkt een inkoppertje maar alles moet kloppen. Helaas zien wij het nog vaak mis gaan. Bezoekers haken hierdoor direct af.

2. Zorg voor goede foto’s

Fotografie bepaalt voor een groot deel de ‘look-and-feel’ van een zakelijke website. Daarnaast krijgt de bezoeker ook direct een goed beeld van jouw bedrijf. Ben je bijvoorbeeld aannemer, plaats dan jouw meest recente projecten direct online. En ben je eigenaar van een tandartspraktijk laat dan zien hoe de behandelruimte eruit ziet.

Professionele foto’s kun je gemakkelijk en voordelig kopen via ‘stockfotografie’. Helaas maken stockfoto’s jouw zakelijke website erg onpersoonlijk. Probeer daarom zo veel mogelijk eigen foto’s te gebruiken. Ben je er niet goed in? Dan kunnen wij je helpen met het inhuren van een fotograaf.

3. Vermeld alle contactgegevens

Vertrouwen is voor veel mensen één van de belangrijkste voorwaarden om zaken te doen. Een potentiële klant komt via het internet vaak voor het in eerst in contact met jouw bedrijf. Om het vertrouwen te winnen is het een vereiste dat al jouw zakelijke gegevens duidelijk staan vermeld.

Bezoekers moeten makkelijk het adres, telefoonnummer van contactpersoon en het kvk-nummer kunnen vinden. Betrek het eens op jezelf, zou jij zaken doen met een bedrijf waarvan je niet precies weet hoe en waar je ze kunt vinden?

4. Plaats duidelijke referenties/beoordelingen

Van nature willen we graag weten wat de ervaringen zijn van anderen. Ga maar eens na hoe vaak jij een beslissing maakt omdat iemand anders het heeft aanbevolen. Zorg er daarom voor dat referenties/beoordelingen op jouw website te vinden zijn. Vermeld daarbij de naam en woonplaats waar de persoon vandaan komt. Voeg eventueel zelfs een foto bij. Wij doen het ook. Bekijk bijvoorbeeld maar eens onze klantervaringen.

5. Ontwikkel een responsive website

Meer dan 90% van alle Nederlanders zijn in het bezit van een smartphone. Mobiel internet wordt daarmee dagelijks gebruikt. Logisch, want overal kan er met razendsnel 4G internet gezocht worden naar bijvoorbeeld jouw dienst of product. Onze website wordt bijvoorbeeld voor meer dan 60% bezocht via een smartphone of tablet.

Daarom is het erg belangrijk dat jouw website geoptimaliseerd is voor smartphones en tablets. Dat noemen wij responsive. Dit houdt in dat de website zich aanpast naar de breedte van het scherm. Op die manier is jouw website altijd goed leesbaar. Je hoeft ook niet meer onnodig in te zoomen.

Mocht je graag meer willen weten over zakelijke websites dan kun je natuurlijk altijd vrijblijvend advies aanvragen.