Meer websitebezoekers? Gebruik deze tips

Google is dé online koning. Hij bepaalt wat iemand wel of niet te zien krijgt. Daarom kun je Google beter te vriend houden. Maar hoe? Door gebruik te maken van seo, oftewel zoekmachineoptimalisatie. We geven je tips hoe je je website beter vindbaar maakt in zoekmachines zoals Google. Zó krijg je meer websitebezoekers.

Het gouden duo: zoekwoord en tekst

Een goed zoekwoord kan zomaar jouw succes bepalen. Maar hoe vind je zo’n woord? Dat is tegenwoordig niet meer zo lastig, want er zijn handige tools ontwikkeld, zoals Google Keywordplanner (Link toevoegen: https://adwords.google.nl/keywordplanner). Vul hier het zoekwoord in dat je wilt gebruiken, zoals websitebezoekers, en je ziet meteen hoe goed het woord is met enkele alternatieven. Als je een zoekwoord gevonden hebt, kun je dit een aantal keren op een websitepagina gebruiken. Laat het ook in de titel en tussenkoppen terugkomen. Let wel op dat de tekst leesbaar blijft, want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste! Kies voor iedere websitepagina een nieuw zoekwoord en zorg voor zoveel mogelijk afwisseling in zinnen. Kopieer op geen enkele pagina letterlijk teksten van andere websites of van je eigen site. Iedere pagina moet unieke content bevatten, want Google ziet alles. Kijk hier voor meer informatie over het schrijven van een goede seo-tekst. (link toevoegen: https://www.frankwatching.com/archive/2014/08/27/stappenplan-voor-de-beste-seo-tekst/)

Tools voor meer websitebezoekers

De een vindt seo-teksten schrijven heel simpel en de ander heeft er veel moeite mee. Je moet bijvoorbeeld goed letten op het gebruik van zoekwoord(en), de lengte van de tekst en tussenkopjes. Als je dit lastig vindt, kun je gebruikmaken van handige tools, zoals Webtexttool. (link toevoegen: http://www.webtexttool.com/nl/)Deze tool kun je een aantal weken gratis uitproberen. Je bepaalt eerst het zoekwoord, je ziet meteen hoe goed het woord scoort en gaat dan de tekst schrijven. Deze tool geeft aan wat je allemaal in je seo-tekst moet verwerken. Als uiteindelijk de teller op 100% staat, is je tekst Google-proof!

Blijf actief op je site

Een site waar nooit iets nieuws op verschijnt, is niet interessant voor zoekmachines én niet voor bezoekers. Daarom moet je regelmatig nieuwe teksten, afbeeldingen of hele pagina’s toevoegen aan je site. Je zou dit kunnen doen door een zakelijk blog te starten en 1 keer per week, per twee weken of per maand een nieuw artikel online te zetten (of misschien wel vaker). Zo blijf je interessant voor je bezoekers en zoekmachines. Als je je website namelijk steeds bijwerkt, krijg je een betere waardering van Google. Dat zorgt er weer voor dat je hoger in zijn hitlijst komt.

Twitteren en Facebooken maar

Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn. Het zijn een aantal populaire socialmediakanalen. Regelmatig berichten publiceren op deze kanalen vergroot niet alleen je naamsbekendheid en de kans op het vinden van nieuwe klanten, maar het heeft ook een positief effect op zoekmachines. Bedrijven die vaak genoemd worden op socialmediaplatformen krijgen een hogere waardering van Google en zijn beter vindbaar. Het is wel belangrijk dat je je kanalen up-to-date houdt om hoger in zoekmachines te komen, dus blijf vooral lekker Twitteren en Facebooken. Vergeet ook niet om mensen en bedrijven te taggen en hashtags te gebruiken. De kans dat je bericht gedeeld of geliket wordt is hierdoor groter. Hoe meer mensen je bericht zien en delen, hoe groter de kans dat Google het opmerkt.

Op mobiel zitten veel websitebezoekers

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiel voor het bezoeken van websites. Daarom laat Google dit ook vaker meewegen in zijn hitlijst. Dus als je een mobielvriendelijke website hebt, scoor je beter. Wil je weten of jouw website mobielvriendelijk is? Kijk dan hier. (link toevoegen: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?hl=nl)  Als het blijkt dat je website niet geschikt is voor mobiel, dan is het slim om hier snel verandering in te brengen. Het aantal mobiele gebruikers blijft namelijk groeien en het wordt dan ook steeds belangrijker voor de vindbaarheid in Google dat je voor desktop én mobiel een goede website hebt!

Heb je vragen over het vindbaar maken van je website en wil je daarmee meer websitebezoekers genereren? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder. (link toevoegen: https://dibbadoo.nl/contact/)