Responsive website laten maken? Hoe en waarom?

Wel een website, maar nog niet zoveel bezoek? Het kan eraan liggen dat je website nog niet responsive is. Oftewel mobielvriendelijk. Een responsive website is een website die zich aanpast aan het scherm waarop de site getoond wordt. Dus niet alleen aan een computerscherm, maar ook aan het scherm van je smartphone, tablet of ander apparaat. Je hoeft niet meer eindeloos opzij te scrollen of in te zoomen: de webtekst verschijnt netjes op het scherm.

Bekijk hier voorbeelden van geslaagde responsive websites.

Google is gek op responsive websites

Met een responsive site maak je je website beter leesbaar en dus gebruiksvriendelijker. En het zorgt voor meer bezoek naar je site. Responsive websites zijn namelijk beter vindbaar in Google. Google geeft responsive websites sinds enige tijd het label ‘mobielvriendelijk’ als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Websites met dit label verschijnen hoger in de zoekresultaten. Geen mobielvriendelijke website? Dan eindig je onderaan of zelfs helemaal niet in de zoekresultaten.

Check hier of jouw website mobielvriendelijk is.

Het belang van een mobielvriendelijke website lijkt alleen maar toe te nemen. Het aantal smartphones groeit nog steeds gestaag in Nederland: van 8,6 miljoen in 2013 naar 10 miljoen in 2014, zo berekende onderzoeksbureau GfK. Het aantal pc’s nam daarentegen af: van 8,3 miljoen naar 7,9 miljoen.

Een responsive website nodig? Check je statistieken

Je kunt zelf onderzoeken hoeveel mensen jouw site via hun smartphone bezoeken. Dit kun je met één druk op de knop achterhalen via Google Analytics. Blijkt uit de statistieken dat je veel mobiel bezoek hebt? Dan is het raadzaam om een responsive site te overwegen. Verlaat het mobiele bezoek je site snel weer? Dat kan ook komen doordat de site niet mobielvriendelijk is. Met een responsive site, was het bezoek wellicht langer gebleven.

Meer (tevreden) bezoek naar je site? Dan is een responsive website dus een must. Je kunt ervoor kiezen om je huidige site te laten ombouwen. Of je kunt een hele nieuwe site laten ontwikkelen. Dat laatste is in veel gevallen de meest voordelige optie, zeker als je een hele oude website hebt.Als je je website laten maken door Dibbadoo dan is deze standaard responsive. Dibbadoo heeft al vele klanten geholpen met bouwen en vernieuwen van een responsive website. Bekijk anders eens direct wat voorbeelden van responsive websites.

Meer informatie over het laten ontwikkelen van een responsive website? Bekijk de mogelijkheden van ons website-pakket.

responsive website gif

Illustratie door Karol Podleśny