Waarom heb je professionele foto’s nodig op jouw website?

Een belangrijk onderdeel van elke website zijn afbeeldingen maar waarom heb je professionele foto’s nodig op jouw website? De afgelopen jaren is het gebruik van professionele fotografie op websites enorm veranderd. Een steeds groter deel van de website wordt ingenomen door foto’s, afbeeldingen en tekeningen. En terecht, zo blijkt uit onderzoek van 3M Corporation. Dit onderzoek geeft aan dat het brein een foto 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst. Kortom, fotografie mag niet ontbreken op jouw nieuwe website. Maar waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen van professionele foto’s op jouw website?

Fotografie dat past bij je imago

Het allerbelangrijkste van de foto’s die je gebruikt op je website is dat het past bij jouw imago. Wie ben jij en wat wil je met jouw bedrijf uitstralen? Dat zijn vragen die je jezelf moet stellen bij het bepalen van het fotomateriaal. Wil je betrouwbaarheid uitstralen of juist laten zien hoe innovatief je bent? Je kunt je voorstellen dat dit belangrijke factoren zijn bij de fotokeuze. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je weet wie jouw doelgroep is. Door uit te zoeken wie jouw doelgroep is, bijvoorbeeld door te kijken in Google Analytics, kun je daar de fotografie op aanpassen.

Meerwaarde versterkt jouw boodschap

Een foto plaats je niet op de website, omdat je het plaatje zo mooi of leuk vindt. Leuke kiekjes zijn prima voor je privé fotoalbum, maar voor een website wordt er meer van een afbeelding gevraagd. Het moet iets toevoegen aan jouw verhaal. Als je ervoor zorgt dat de gebruikte foto een meerwaarde heeft dan zal dit jouw boodschap naar de buitenwereld toe versterken. Daarnaast verhoogt professionele visuele content de online zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw organisatie op het web.

Professionele fotografie als onderdeel van je bedrijf

Hoe je als bedrijf omgaat met fotografie is erg belangrijk. Het is daarom aan te raden om goed na te denken over welk fotomateriaal je wel en niet op de website wil plaatsen. Geef antwoord op de volgende vragen en je hebt al een aardig beeld van wat er bij jouw bedrijf past:

  • Zijn stockfoto’s voldoende of wil ik graag eigen foto’s laten maken?
  • Aan welke kwaliteit moeten de foto’s minimaal voldoen?
  • Welke formaten wil je hanteren?
  • Moet elke afbeelding bij het onderwerp passen of niet persé?
  • Mogen er zwart-witfoto’s op de website worden geplaatst?
  • Plaats je foto’s van medewerkers op de website? Zo ja, hoe breng je uniformiteit aan?
  • Welke sfeer wil je uitdragen op de afbeeldingen?

Hulp nodig bij fotografie voor jouw bedrijf?

Weet jij al hoe je foto’s wilt gebruiken op jouw website? Of wil je er meer over weten? Vraag direct vrijblijvend advies aan en wij helpen je graag verder. Ook kunnen we je, indien nodig, helpen aan een professionele fotograaf.